Rahat meni – uhka vai mahdollisuus?

Kehitysyhteistyön ja kehityskysymysten parissa pessimismiltä on joskus vaikea välttyä. Kehitysyhteistyön voi nähdä menoeränä, joten sen merkitys täytyy tasaisin väliajoin todistaa maksavalle yhteisölle. Kehistykysymysten parissa joutuu helposti myös taistelemaan pettymyksen kanssa, kun ei saakaan maailmaa muutettua.

Kehitysyhteistyöalalla on viime aikoina kohdattu vastoinkäymisiä, ja näin kävi myös HYYn kehitysyhteistyövaliokunnassa. Ulkoministeriön tuet menivät, ja sen mukana hankkeet ja painettu Kimppu-lehti. Onneksi innokkaiden ja kekseliäiden ihmisten kanssa vaihtoehtoisten toimintatapojen ideoiminen onnistui.

Päätimme siirtää Kimppu-lehden verkkoon. Hankkeiden kannalta rahoituksen muuttuminen on kieltämättä hankala kysymys, mutta ajatuksia herättävä kehitysyhteistyökysymyksiin pureutuva journalismi ei siihen kuole.

12342649_10153519166363381_6203507369017095742_n

Oma verkkolehti myös mahdollistaa asioita, jotka eivät ennen olleet mahdollisia. Sen avulla voimme tarttua ajankohtaisiin aiheisiin ja tehdä kehy-valiokunnna toimintaa läpinäkyvämmäksi. Käy lukemassa esimerkiksi Marianna Tuokkolan juttu siitä, millaista on opettaa suomen kieltä turvapaikanhakijoille, tai Marketta Vuolan kertomus Indonesia-hankkeesta!

Verkossa lukijoidenkin on mahdollista osallistua. Sen kunniaksi järjestämme someskaban: kommentoi herättävintä juttua ja voit voittaa 100 euron arvoisen tuotelahjan ekokauppa Ruohonjuuresta! Voittaja arvotaan keskiviikkona 17. helmikuuta.

Ennen kuin päästän teidät nautinnollisten lukuhetkien pariin, haluaisin esittää vielä muutamat kiitokset:

Iso kiitos kaikille kirjoittajille sekä verkkolehden suunnitteluun ja markkinointiin osallistuneille! Erityiskiitokset Hanna Rekolalle ja Heidi Kouvolle mainosmateriaalin ideoinnista, Marianna Tuokkolalle viestintäavusta, näyttelijöille kampanjavideosta ja Venla Siikaniemelle videon taidokkaasta editoinnista.

Tulkaa kaikki juhlistamaan uutta Kimppua tiistaina 23. helmikuuta Think Companylle klo 18! Tarjolla skumppaa, pikku purtavaa, livemusaa ja laatuseuraa. Nähdään siellä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päätoimittaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s