Töihin kehysektorille – You wish!

Hallituksen säästöjen vuoksi monissa kehitysyhteistyöjärjestöissä on tänä syksynä käyty yt-neuvottelut. Silti monet nuoret aikuiset haaveilevat urasta kansainvälisten kehityskysymysten parissa. Miltä heidän tulevaisuuden työmahdollisuuksensa näyttävät? Ovatko ovet kokonaan sulkeutuneet?

Teksti: Kimpun entinen päätoimittaja
Kuvat: Hanna Muilu, Heidi Kouvo

Planin vaikuttamistyön päällikkö Karoliina Tikka ei usko, että ovet ovat kokonaan sulkeutuneet. Hän luottaa siihen, että kyse on väliaikaisesta tilanteesta.

– Hallitus on ainakin juhlapuhetasolla sitoutunut 0,7:aan. Eli täytyy toivoa, että tällä tai sitten viimeistään seuraavalla hallituskaudella nostetaan kehitysyhteistyöhön käytettäviä varoja.

Ne Planilta irtisanotut, jotka ovat saaneet töitä, ovat siirtyneet muualle järjestösektorille tai kansainvälisiin tehtäviin. Myös entinen HYYn kehitysyhteistyövaliokunnan aktiivi siirtyi maahanmuuttovirastoon töihin.

Planin haastis 1
Planin vaikuttamispäällikkö Karoliina Tikka

Tällä hallituskaudella painotetaan yritysten tekemää kehitysyhteistyötä. Tikka toivookin, että yritysten ja järjestöjen välille syntyisi sellaisia yhteistyön muotoja, että yritykset pystyisivät hyödyntämään järjestöissä työskenneille kertynyttä kehitysosaamista.

– Sitä tässä monet järjestöt seuraa, että miten sitä saataisiin vietyä siihen suuntaan, että yritykset oikeasti pelaisi niihin samoihin kehitystavoitteisiin ja oikeasti edistäisi myös ihmisoikeuksia toiminnallaan.

Tikka neuvoo kehitysyhteistyösektorille pyrkiviä noudattamaan samoja toimivia neuvoja kuin aiemminkin. Hän kertoo, että opiskeluaikana kaikenlainen aktiivisuus esimerkiksi vapaaehtoistyön ja järjestötoiminnan merkeissä kannattaa, sillä sitä kautta saa kerrytettyä työelämän ulkopuolista kokemusta. Myös kehitysmaakokemuksesta on hyötyä, jos haluaa työskennellä kehitysohjelmien kanssa.

Lue myös, miten säästöt vaikuttivat Kehy-valiokunnan ja lastenoikeusjärjestön toimintaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s