Kimpun julkkareissa soi nepalilainen folk

Teksti: Hanna Rekola ja Kimpun entinen päätoimittaja
Kuvat: Heidi Kouvo

Skumppalasit nousevat iloisen joukkion käsissä. Vuorikadun Think Company sopii tunnelmaltaan loistavasti illan teemaan. ”Kuinka sinä muuttaisit maailmaa?” on kirjoitettu tauluun valkoiselle seinälle. En voi olla ajattelematta, että uuden verkkolehtemme julkkarit sopivat tähän tilaan kuin nenä päähän.

Kimpun julkkarit2

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyövaliokunnan perinteinen Kimppu-lehti on ilmestynyt vuodesta 1998 lähtien. Ensimmäisessä numerossa lehteä kuvailtiin ”kimppuna pirteitä kirjoituksia, joita yhdistävänä nyörinä on globaali tai kehitysmaa-ajattelu”. Sitä se on edelleenkin, ja verkkoon siirryttyään se keräsi ensimmäisellä viikolla satoja uusia lukijoita!

Kimpun julkkarit 3

Sen kunniaksi tänään Think Companylla iloinen puheensorina vaihtuu nepalilaiseen akustiseen folk-musiikkiin. Yleisö hiljenee kuuntelemaan, kuinka Tara Khadka käyttää ääntään tavalla, joka säväyttää ja kuljettaa meidät vieraiden kulttuurien tunnelmiin. Yhtyeen jäsenet ovat kaikki kotoisin Nepalista, mutta asuneet Suomessa on useita vuosia.

Kimpun julkkarit 4

Bändin jäsenet ovat kaikki opiskelijoita ja tavanneet toisensa vasta Suomessa, lukuunottamatta kaksospoikia Luv ja Kush Upadhyayaa, joista ensimmäinen soittaa yhtyeessä nepalilaista madal-rumpua ja toinen kitaraa. Yhtyeessä on lisäksi kaksi miespuolista vokalistia Sandeep Karkee sekä Surai Sharma ja toinen kitaristi Suresh Pun.

Kimpun julkkarit 6

Juhlatiimi piti huolta maukkaista tarjottavista. Tällä kertaa he olivat leiponeet kookospalleroita ja suklaakeksejä. Kehitysyhteistyövaliokunnan tapahtumissa tarjotaan aina kasvis- tai vegaanista ruokaa. Tarjoiluissa pyritään myös suosimaan Reilun kaupan ja luomutuotteita.

Tänä keväänä tiedossa olevia tapahtumia:

  • 16.3 eksku Kepaan klo 14-16.39
  • Huhtikuussa Sambia-ilta ja Sambia-päivä
  • Toukokuussa Kehitysyhteistyövaliokunta pitää ständiä Maailma Kylässä festivaaleilla
  • Joka toinen viikko valiokunta kokoustaa ja keskustelee ajankohtaisista aiheista hankkeisiin ja valiokunnan toimintaan liittyen

Tapahtumat ovat kaikille avoimia joten tervetuloa mukaan! Lisäinfoa tapahtumista kannattaa seurata Kehyvaliokunnan Facebook-sivuilta. Välillä tapahtumia järjestetään spontaanistikin, jos hyvä idea nousee esille. Millainen tapahtuma olisi sinun mielestäsi kiva? Ehdota, niin järjestämme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s