Kehyviikon keskiviikko oli energinen ja rento tapahtumapläjäys

Keskiviikkona 25.10. viima kävi Helsingissä kenties kylmempänä kuin koko syksynä. Lokakuinen kalsa ei onneksi haitannut Uuden ylioppilastalon Alina-salissa, jossa vietettiin kehyviikkoa hikisissä ja herkissä tunnelmissa. Verta, hikeä ja kyyneleitä -tapahtumatrilogian aikana hyyläiset osallistuivat ilmaisille jooga- ja tanssitunneille, ja illalla rentouduttiin herkkujen ja kehitysteemaisten dokkareiden äärellä. Myös verta luovutettiin SPR:n veripalvelussa viereisessä Sanomatalossa. Tapahtumapäivän ideana oli tarjota vauhdikas, kotoinen ja avoin tapa osallistua kehyviikolle: onhan viikossa kyse nimenomaan yhdessä tekemisestä.

Teksti: Emmi Vallittu
Kuvat: Isa Tuuri

Päivä starttasi joogatunnilla, jonka ohjasi joogaopettajana työskentelevä ja Helsingin yliopistossa historiaa opiskeleva Jenni Räikkönen. Rauhallinen mutta dynaaminen tunti sopi oikein hyvin myös jooganoviiseille. Pienen tauon jälkeen singahdettiin New Yorkin kautta Karibialle, kun Studio Tamborin Hanna-Maija Pääkkönen johdatteli hikoilijat NY salsan ja reggaetonin rytmeihin. Molemmat lajit olivat tosi tykättyjä, ja yleensä sitsisalin virkaa toimittavassa Alina-salissa onnistuivat villimmätkin tanssikuviot karibialaisten ja r’n’b-soundien raikuessa. Kehyviikko kiittää tuntien vetäjiä mahtavista tunneista! Voit tutustua tanssitunteihin täällä.

Tuntien jälkeen oli hyvä pitää breikki. Kaisaniemen K-Market oli lahjoittanut kehyviikkolaisten energisoimiseksi mojovan määrän banaaneja, joista taiottiin smoothieta ja muffinsseja. Kehitysyhteistyövaliokunta kiittää!

Hikeä

Illalla oli Kyyneleitä-dokkariosuuden vuoro. Alina-sali muuntui tunnelmalliseksi leffateatteriksi kahta dokumenttielokuvaa varten. Tuntematon pakolainen -dokkari oli realistinen ja pysäyttävä kuvaus turvapaikanhakijoiden matkasta Euroopan halki. Kamera kulki mukana Lesbokselle rantautuvasta pelastusveneestä niihin lukemattomiin jonoihin, joihin turvapaikanhakijoita matkallaan aina vain uudestaan ohjattiin. Dokumentissa oli paljon naurua ja juontajan Ali Jahangirin sekä turvapaikanhakijoiden keskinäisiä vitsejä. Tämä kontrasti huumorin ja syvän turhautumisen hetkien välillä teki dokumentista hyvin inhimillisen.

Rotuerottelun perintö -dokumentti kertoi puolestaan amerikkalaisen yhteiskunnan epäkohdista afroamerikkalaisten näkökulmasta. Vaikka kansalaisoikeusliike toi mustille formaalit oikeudet, vaikuttaa ihonväri suoraan väestönosan asemaan Yhdysvalloissa. Poliisiväkivalta, työttömyys, huumelainsäädäntö ja vankilateollisuuden räjähdysmäinen kasvu ovat vain muutamia esimerkkejä dokumentin osoittamista ongelmista, joiden juuret ovat rotuerottelussa, ja joihin poliittiset päättäjät eivät ole halunneet tarttua. Kehyviikko suosittelee molempia dokkareita lämpimästi!

Pssst.. Jäikö kehyviikolta kipinä osallistua tuleviin tapahtumiimme tai olla mukana HYYn tekemässä kehitysyhteistyössä? Olet kovin tervetullut uusien iltaamme torstaina 16.11., jossa pääset kuulemaan valiokunnan toiminnasta, HYYn kehyhankkeista ja tapaamaan valiokunta-aktiiveja. Nähdään siellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s