Kehy-valiokunnan aktiivit esittäytyvät

Keitä ovat Kehy-valiokuntalaiset ja mikä heitä kiinnostaa kehitysyhteistyöhön liittyvissä kysymyksissä?

Puheenjohtaja Emma Koponen 
Moi! Olen Emma Koponen, kehitysyhteistyövaliokunnan puheenjohtaja tänä vuonna. Opiskelen politiikan ja organisaatioiden tutkimusta politiikan ja viestinnän maisteriohjelmassa. Minua kiinnostaa erityisesti ilmastonmuutoksen vaikutus globaaliin ruokaturvaan ja sen myötä ihmisten terveyteen. 

Varapuheenjohtaja Saara Kemppainen 
Opiskelen kolmatta vuotta yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmassa pääaineena kehitystutkimus. Lähdin alun perin mukaan valiokuntaan, sillä halusin kokeilla jotakin järjestötoimintaa opintojen ohella sekä harjoitella käytännön työelämätaitoja. Onnekseni löysin kehitysyhteistyövaliokunnan, jossa olen päässyt pohtimaan merkityksellisiä kysymyksiä yhdessä mahtavien ja innostavien uusien tyyppien kanssa. Valiokunnan kautta olen päässyt oppimaan paljon kehitysyhteistyöstä, sillä olen saanut seurata meidän projektien etenemistä eri vaiheissa. On hienoa olla osana kehitystä! 

Sihteeri ja Bangladesh-tiimin jäsen Janika Lindroos 
Opiskelen yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmassa ja opintosuunnaksi minulle on nyt kolmanteen opiskeluvuoteeni mennessä valikoitunut kehitysmaatutkimus. Sekä kyseiseen opiskelualaan että Kehitysyhteistyövaliokuntaan päätymisen taustalla on ollut halu vaikuttaa omalla toiminnallani edes joihinkin maailman monista epäoikeudenmukaisuuksista sekä saada niistä lisää tietoa. Juuri nyt minua kiinnostavat erityisesti erilaiset moderniin orjuuteen liittyvät ilmiöt ja niiden taustalla piilevät rakenteet, sillä tähän aihepiiriin perehdyn tällä hetkellä kandityötäni varten. 

Tiedottaja Johanna Kälkäjä 
Opiskelen kuudetta vuotta uskontotiedettä psykologian, filosofian, elämänkatsomustiedon ja pedagogisten opintojen ohella. Kehityskysymyksistä itseäni kiinnostavat etenkin ilmastotoimien ja tasa-arvotyön yhdistymisen mahdollisuudet. Toimin kehyssä toisena tiedottajana. 

Tiedottaja Maria Simula 
Moikka moi! Opiskelen neljättä vuotta poliittista historiaa, ja olen yliopistossa opiskelun aikana alkanut kiinnostumaan enemmän kehityskysymyksistä, ihmisoikeuksista ja eettisyydestä, joten kehitysyhteistyövaliokuntaan liittyminen tuntui luonnolliselta askeleelta. Toimin kehyssä toisena tiedottajana, ja on mahtavaa olla mukana lisäämässä tietoisuutta ja innostusta kehityskysymyksistä opiskelijoiden parissa! 

Globaalikasvatuskoordinaattori Helmi Pörhölä 
Opiskelen kolmatta vuotta politiikan ja viestinnän kandiohjelmassa, ja kehy-valiokunnassa olen yksi kolmesta globaalikasvatuskoordinaattorista. Valiokunnassa on kiinnostava ideoida, miten pystyisimme herättämään laajemmin keskustelua ja tietoisuutta kehitykseen liittyvistä teemoista. Itseäni kiinnostavat etenkin ilmasto- ja tasa-arvokysymykset. 

Tapahtumakoordinaattori ja Bangladesh-tiimin jäsen Susanna Leppäkorpi 
Olen Aasian tutkimuksen kolmannen vuoden opiskelija. Opinnoissani olen keskittynyt mm. Kiinan ja Kaakkois-Aasian politiikkaan ja ihmisoikeuksiin. Alueiden siirtomaahistorian takia minua kiinnostaa myös globaali eriarvoisuus ja sen mukana seuranneet kehityskysymykset. Kehitysvaliokunnassa toimin tapahtumakoordinaattorina ja Bangladesh-tiimin jäsenenä. Pesteissäni olen päässyt tutustumaan kehy-valiokunnan toimintaan todella hyvin ja oppinut järjestötoiminnasta, mistä uskon olevan hyötyä myös tulevassa työelämässä. Vapaa-ajallani harrastan kaikkea ulkoiluun liittyvää kuten polkujuoksua ja kiipeilyä! 

Tapahtumakoordinaattori ja Bangladesh-tiimin jäsen Nabila Nur 
Nimeni on Nabila Nur ja olen toisen vuoden maantieteen opiskelija. Toimin tällä hetkellä kehyn toisena tapahtumakoordinaattorina sekä osana Bangladesh-tiimiä. Kehitysyhteistyökysymykset ovat aina kiinnostaneet minua, ja kehy on ollut minulle täydellinen tapa päästä mukaan eri hankkeisiin sekä oppia uutta mahdollisesta tulevaisuudentyöalasta. Itse tapahtumakoordinaattorina olen päässyt järkkäämään erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia, kuten Mosambik-illan. Bangladesh-tiimin jäsenenä taas sain nähdä miten loppuraportti ja kehityshankkeen evaluointi tapahtuu käytännössä. 

Varainhankinnankoordinaattori Inkeri Tervo 
Opiskelen toista vuotta oikeustieteitä. Lähdin mukaan valiokuntaan, koska minua kiinnostaa ihmisoikeudet, ja valiokunnassa saa tehdä konkreettista työtä tasa-arvon puolesta. Juuri nyt olen erityisesti huolissani siitä, miten ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan ihmisoikeuksiin. 

Varainhankinnankoordinaattori Essi Kurki 
Olen Essi, yksi valiokuntamme kolmesta varainhankinnankoordinaattorista. Opiskelen pääaineena historiaa, mikä on lisännyt mielenkiintoa inhimillisen toiminnan syiden ja seurausten tutkimiseen. Minua kiinnostavat erityisesti kestävään kehitykseen, yhdenvertaisuuteen ja eettiseen maailmankauppaan liittyvät kehityskysymykset. Lähdin mukaan kehitysyhteistyövaliokunnan toimintaan, sillä haluan oppia lisää kehitysyhteistyöstä ja tehdä jotain konkreettista kehityskysymyksiin liittyen. Yhdessä toimiminen oikeudenmukaisemman maailman puolesta on osoittautunut myös oivalliseksi lääkkeeksi maailmantuskan hoitoon! 

Varainhankintakoordinaattori Mira Pohjanrinne 
Heippa! Olen Mira Pohjanrinne ja yksi valiokunnan varainhankinnan koordinaattoreista. Opiskelen yhteiskunnallista muutosta valtiotieteellisessä tiedekunnassa, ja liityin valiokuntaan koska kehitysyhteistyö ja miten sitä HYY:ssä tuetaan, kiinnosti. Itseäni kiinnostaa eniten eriarvoisuuteen liittyvät kysymykset – niin maiden sisällä kuin globaalistikin. 

Mosambik-hankkeen hankekoordinaattori Saana Raittila 
Opiskelen portugalilaista filologiaa ja olen aiemmalta tutkinnolta sosiaalityöntekijä (VTM). Tulin valiokuntaan Mosambik-hankkeen vuoksi vuonna 2018, koska olen asunut Mosambikissa ja tehnyt sosiaalityön työharjoittelun sekä gradun Mosambikissa. Vammaiskysymykset globaalissa etelässä kiinnostavat tällä hetkellä eniten – erityisesti köyhyys ja dementia. 

Bangladesh-hankkeen hankekoordinaattori Eve Ikonen 
Toimin tänä vuonna Bangladesh-hankkeen koordinaattorina, ja opiskelen ihmismaantiedettä. Olen ollut valiokunnassa mukana jo kolme vuotta, ja olen opintojen alusta alkaen ollut kiinnostunut erilaisista kehityskysymyksistä ja kehitysyhteistyöstä, minkä takia tie vei kehy-valiokuntaan ensin tapahtumatiimiläisenä ja sittemmin Bangladesh-hankeryhmäläisenä. Minua kiinnostaa eritysesti naisten asema kehityksessä sekä ilmastonmuutokseen liittyvät kehityshaasteet. 

Excu-vastaava Marilene Jokinen 
Moikka! Olen Marilene ja toimin Kehyn excu-vastaavana. Olen aika monessa mukana, joten excu-vastaavana pääsen osallistumaan pienimuotoisesti Kehy-valiokunnan toimintaan sekä kontaktoimaan kiinnostavia järjestöjä ja valtion toimijoita. Ideana on tutustua Kehyn teemoja toteuttaviin toimijoihin ja ehkä myös samalla miettiä omaa tulevaisuuden urapolkua. Kevään excumme suuntautui ulkoministeriön kehityspoliittiselle osastolle ja järjestettiin yhteistyössä Helsingin YK-nuorten kanssa. 

Kimpun toimitus: Aura Alarto, Vitus Besel, Alva Grünthal & Emilia Haatainen.
Meitä huolestuttaa se, miten konflikti- ja ongelmalähtöisesti globaalista etelästä uutisoidaan. Haluamme osaltamme olla vaikuttamassa siihen, että mediassa olisi piirun verran enemmän näkyvillä se työ, jota monien ongelmien ratkaisemiseksi on jo tehty, sekä paikallisten ihmisten toimijuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s