Kehyvaliokunnan kevään 2020 toimijat esittäytyvät

Kevään 2020 Kehy-toimijat

Vuosi 2020 on polkaistu käyntiin, ja yliopiston kehitysyhteistyövaliokunnan uusi hallitus on aloittanut uurastuksensa uuden vuoden osalta. Uusi valiokunta koostuu timanttisista toimijoista, joten on paikallaan esitellä hallitus ja sen toimijat!

Puheenjohtaja

Saara Kemppainen

Moikka! Opiskelen kolmatta vuotta valtsikan yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmassa. Päädyin fuksivuonna mukaan Kehitysyhteistyövaliokuntaan, sillä halusin päästä mukaan johonkin järjestöhommaan. Erinomainen tuuri oli se, että päädyin juuri Kehyyn mukaan, täällä olen viihtynyt hyvin. Toiminta houkutteli alunperin, koska toivoin opiskelun vastapainoksi jotain konkreettisempaa tekemistä. En kyllä varmasti osannut arvata kaiken oppimani arvoa vielä silloin! Eri pesteissä on päässyt harjoittelemaan paljon hyödyllisiä taitoja: tapahtumien koordinoimista, viestintää, budjetointia, ja jopa huiman pakohuonepelin rakentamista. Valiokuntatoiminta itsessään tavallaan toimii myös globaalikasvatuksena, sillä olen päässyt seuraamaan ylioppilaskunnan omien kehitysyhteistyöprojektien eri vaiheita, mikä on ollut mielenkiintoista, mutta myös pistänyt tarkkailemaan omaa toimintaa ja ajatuksia uusin silmin. Kehyn myötä valinta kehitystutkimuksen opintosuunnasta alkoi tuntua omalta, sillä sitä kautta on ehkä mahdollista käsittää maailmaa ja sen epäoikeudenmukaisuuksia. Tulevalta vuodelta odotan uusiin toimijoihin tutustumista, inspiroivia ideointihetkiä sekä hienoja tapahtumia!

Varapuheenjohtajat

Lia Pursiainen

Heippa kaikki! Mun nimi on Lia ja oon tällä kaudella toinen varapuheenjohtajista. Hain mukaan valiokuntaan, koska koen, että pääsen tätä kautta tekemään tärkeää, hauskaa ja mielenkiintoista hommaa opiskelujen ohessa. Kehitysyhteistyö kiinnostaa mua sen vuoksi, että pääsen oppimaan paljon uutta sekä tutustumaan eri kulttuureihin ja toimintatapoihin. Odotan tulevalta vuodelta kivojen tapahtumien järjestämistä superhyvällä porukalla! Toivoisin myös, että kaikki toiminnastamme kiinnostuneet tulisivat rohkeasti osallistumaan kokouksiin:)

Susanna Ahokas

Moikka! Mä olen Susanna, tämän vuoden kehitysyhteistyövaliokunnan toinen varapuheenjohtaja. Olen ollut kehyn toiminnassa mukana vuoden 2019 syksystä asti, kun päädyin järjestämään kestävän kehityksen viikkoa. Mielekäs toiminta vei mukanaan, ja hainkin hallituksen vaihtuessa pestiä valiokunnasta. Kehitysyhteistyötoiminta on mun mielestä todella tärkeää toimintaa paremman tulevaisuuden puolesta, ja kehitysyhteistyövaliokunnassa pääsee toimimaan matalalla kynnyksellä ja lisäämään sekä omaa että muiden tietoisuutta tärkeistä asioista. Tulevalta vuodelta odotan paljon kehytoimintaa ja uusia ihania kohtaamisia!

Tiedottajat

Johanna Kälkäjä

Opiskelen kuudetta vuotta uskontotiedettä psykologian, filosofian, elämänkatsomustiedon ja pedagogisten opintojen ohella. Kehityskysymyksistä itseäni kiinnostavat etenkin ilmastotoimien ja tasa-arvotyön yhdistymisen mahdollisuudet. Toimin Kehyssä toisena tiedottajana.

Maria Simula

Moikka moi! Opiskelen neljättä vuotta poliittista historiaa, ja olen yliopistossa opiskelun aikana alkanut kiinnostumaan enemmän kehityskysymyksistä, ihmisoikeuksista ja eettisyydestä, joten kehitysyhteistyövaliokuntaan liittyminen tuntui luonnolliselta askeleelta. Toimin Kehyssä toisena tiedottajana, ja on mahtavaa olla mukana lisäämässä tietoisuutta ja innostusta kehityskysymyksistä opiskelijoiden parissa!

Globaalikasvatuskoordinaattorit

Vera Djakonoff

Hei! Olen Vera, toisen vuoden maailmanpolitiikan ja viestinnän opiskelija ja uunituore kehyläinen. Tämän vuoden toimin globaalikasvatuskoordinaattorina, ja kevään sihteerinä. Päätin hakea mukaan toimintaan, sillä kaikista valiokunnista Kehy puhuttelee minua eniten. Maailmanpolitiikan opiskelijana kehitysyhteistyön tärkeyttä on vaikea sivuuttaa. Haluan järjestää tänä vuonna kehitysyhteistyön kannalta kiinnostavia vierailuja ja olla mukana ideoimassa innostavia kampanjoita.

Saana Yrjönen

Opiskelen yhteiskunnallisen muutoksen ohjelmassa ja pääaineenani toivon pääseväni lukemaan nimenomaan kehitystutkimusta. Kiinnostukseni Kehy-valiokuntaa kohtaan liittyykiin siis pitkälti opintoihini ja haluuni saada aiheeseen käytännönläheisempää ulottuvuutta. Toimin valiokunnassa yhtenä globaalikasvatuskoordinaattoreista. Pestistä kiinnostuin nimenomaan sen myötä mahdollistuvien oppimiskokemusten kautta sekä siksi, että koen, että olisi tärkeää levittää tietoa globaaleista ongelmista. Tulevalta vuodelta odotan oppivani paljon uutta nimenomaan globaalikasvatukseen liittyen sekä pääseväni tutustumaan muihin valiokuntalaisiin.

Anniina Korhonen

Moi! Oon Anniina, toisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija ja osa Kehy-valiokunnan tämän vuoden globaalikasvatustiimiä. Lähdin mukaan valiokuntaan, koska yhdenvertaisuusasiat kiinnostaa, ja ruohonjuuritasolla toimiminen tuntuu omimmalta tavalta vaikuttaa. Odotan tulevaa vuotta innolla, meillä on kasassa mahtava porukka, jonka kanssa saadaan varmasti paljon hyviä juttuja aikaan!

Mosambik-hanke

Mosambik-hankekoordinaattori

Saana Raittila

Opiskelen portugalilaista filologiaa ja olen jatko-opiskelija sosiaalitieteissä. Aiemmalta tutkinnolta olen sosiaalityöntekijä (VTM). Tulin valiokuntaan Mosambik-hankkeen vuoksi vuonna 2018, koska olen asunut Mosambikissa ja tehnyt sosiaalityön työharjoittelun sekä gradun Mosambikissa. Vammaiskysymykset kiinnostavat tällä hetkellä eniten kehitysyhteistyön kentällä sekä meidän hankkeessa. Olen myös kiinnostunut informaalista hoivasta ja dementiasta, joihin liittyen teen väitöskirjaa Etelä-Afrikan maaseudulla, mosambikilaisessa pakolaisyhteisössä.

Mosambik-tiimi:

Elina Karimaa

Lähdin mukaan Kehy-valiokunnan toimintaan syksyllä 2019, koska olin kiinnostunut valiokuntatoiminnasta ja kehitysyhteistyöstä. Halusin erityisesti päästä näkemään, miten kehitysyhteistyöhankkeita pyöritetään käytännössä, ja siksi hakeuduin Mosambik-hanketiimiin. Kiinnostukseni kehitysyhteistyötä kohtaan on herännyt opintojeni myötä. Ympäristöalan opintoni ovat maisterivaiheessa painottuneet agroekologiaan, jossa pyritään ruoantuotannon ekologisuuden lisäksi edistämään sosiaalista kestävyyttä. Agroekologinen liike on levinnyt erityisesti globaalin etelän maissa, joihin myös merkittävä osa alan tutkimuksesta keskittyy. Tämä on lisännyt kiinnostustani sekä halua oppia lisää globaalista etelästä ja kehitysyhteistyöstä. Nyt on käsillä jännittävät hetket, sillä Mosambik-hanke on pian pyörähtämässä toden teolla käyntiin. Odotan innolla työskentelyä mosambikilaisen kumppanuusjärjestön kanssa. Kohtaamme varmasti haasteita ja joudumme ratkomaan pulmia, mutta toivottavasti siitä on vuoden päätteeksi palkintona hitusen parempi maailma.

Suvi Tikka

Olen ympäristötieteiden maisteriopiskelija. Opinnoissa minua kiinnostaa erityisesti ilmastonmuutos ja sen vaikutus ihmisten hyvinvointiin globaalisti. Olen ollut nyt vuoden mukana suunnittelemassa HYYn Mosambik-hanketta. Lähdin hankkeeseen mukaan, koska halusin oppia kehitysyhteistyöstä ja päästä oppimaan projektinhallintataitoja.

Hanna Sainio

Olen Hanna Sainio, Mosambik-hankkeen jäsen ja tulevan syyslukukauden Kehy-valiokunnan sihteeri. Opiskelen Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmassa Latinalaisen Amerikan aluetta, ja ohessa muita kiinnostuksen kohteitani, joita ovat mm. kestävä kehitys ja kansainväliset suhteet. Kehy-valiokunnassa olen ollut mukana syyskuusta 2019 saakka, mutta kehy-teemat ovat tuttuja jo reppureissujen, harjoittelujen ja vapaaehtoistyön kautta (esim. vuosi Brasiliassa Maailmanvaihto ry:n kautta sekä Maailma kylässä -festivaalit). Mosambik-hankkeesta kiinnostuin paitsi oppiakseni kehy-hankkeista yleensä, myös Brasilia-taustani kautta. Kehityskysymyksistä kiinnostavat erityisesti kestävä kehitys sekä naisten ja tyttöjen voimauttaminen, myös vanhukset, joista aivan liian vähän mielestäni kehitysyhteistyötoiminnassa puhutaan.

Alisa Ajomaa

Opiskelen sosiaalityötä ja olen toista vuotta mukana kehitysyhteistyövaliokunnassa. Tänä vuonna halusin kuitenkin jotain uutta, joten hain Mosambik-hanketiimiin. Olemme jakaneet tehtävät hanketiimin kesken vapaasti ja tähän mennessä tiimin aika on mennyt niin opiskelijoille viestintään, kuin myös hankkeen sisäiseen viestintään Mosambikiin päin. Mahtavaa olla mukana, tekemässä tärkeää työtä inspiroivien ihmisten kanssa!

Kimppu-lehti

Päätoimittaja

Sointu Toiskallio

Olen neljännen vuoden kansatieteen opiskelija kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa. Pari vuotta sitten olin mukana Bangladesh-hankkeessa, ja nyt vaihdosta palattuani ajattelin, että haluan jatkaa Kehyssä ja kokeilla jotain itselleni uutta pestiä. Hain siis mukaan Kimpun toimitukseen ja tämän vuoden toimin Kimpun päätoimittajana. Odotan, että tulevan vuoden aikana pääsen oppimaan paljon uutta lehden toimittamisesta ja lukemaan erilaisia näkökulmia maailmasta. Valiokunnassa toimimisessa pidän myös siitä, että pääsee tutustumaan eri alojen ihmisiin.

Editorial Assistant

Vitus Besel

I am a second year international master student of theoretical and computational methods. Sounds dry, but it really isn’t that bad, it is flexible and just covers a lot of my interests. For a similar reason, I am involved in Kehy and Kimppu. I like to deal with all different kinds of global issues and keep up with the zeitgeist. If I can additionally make use of my love of language, even better! Another aspect is that I – as an international – appreciate leaving my “international bubble” and working on projects with finnish students. Working for Kimppu is a lot of fun, teaches me interesting things and I am glad I can be a part of this.

Tapahtumakoordinaattori

Niina Tanni

Olen Niina ja opiskelen ensimmäistä vuotta valtiotieteellisessä tiedekunnassa yhteiskunnallista muutosta. Aloitin tänä toimikautena ensimmäisen valiokuntapestini tapahtumakoordinaattorina. Kiinnostukseni kehitysyhteistyöhön lähti vapaaehtoistyökokemuksestani. Olin neljä vuotta Logos Hope nimisellä laivalla, ja vierailimme tuona aikana 30 maassa Aasian, Lähi-idän, Afrikan ja Karibian alueilla. Sain ensikäden tietoa ja kokemusta siitä, millaisia asioita ja ongelmia paikalliset kulloinkin kohtasivat. Erityisesti aikani Afrikassa oli mieleenpainuva, ehkä siksi, että sain olla itse suunnittelemassa yhteistyöprojekteja vierailullemme Mosambikissa. Kokemus sai ajattelemaan paljon sitä, millainen auttaminen on relevanttia, paikallisia voimaannuttavaa ja kulttuuria huomioivaa. Haluan olla mukana luomassa tällaista kehitysyhteistyötä ja oikeudenmukaisempaa maailmaa, siksi kehitysyhteistyö kiinnostaa. Valiokuntaan hain samojen fiilisten innoittamana ja siksi, että haluaisin valita kehitystutkimuksen suuntautumisvaihtoehdokseni. Haluan myös saada kokemusta siitä, miten kehitysyhteistyöprojekteja rakennetaan ja valiokunta tuntui siihen oikein sopivalta. Olin vapaaehtoistyössä tapahtumakoordinaattorina ja tapahtumatiimin esimiehenä, joten se tuntui sopivalta pestiltä. Odotan tulevalta vuodelta uusiin, upeisiin tyyppeihin tutustumista ja mahdollisuuksia oppia uusia juttuja.

Varainhankintakoordinaattorit

Linnea Lampi

Hei! Olen Linnea Lampi, yhteiskunnallisen muutoksen fuksi ja kotoisin Helsingistä. Pääaineen valinta lähenee nyt keväällä ja minua erityisesti kiinnostaa kehitystutkimus. Lähdin mukaan Kehyn toimintaan, koska mahdollinen tulevaisuuteni työ voisi olla kehitysyhteistyön parissa ja Kehyn toiminnassa pääsen kehittämään tarvittavia työelämätaitoja. Asun Munkkiniemessä ja opiskelun lisäksi käyn töissä. Vapaa-ajallani lenkkeilen koiramme Pepsin kanssa ja vietän aikaa ystävieni kanssa.

Hanna Siponen

Moikka moi, oon Hanna! Olen tokan vuoden politiikan ja viestinnän opiskelija ja ensimmäisen vuoden kehyläinen. Tulevana vuonna mä toimin yhtenä Kehyn varainhankinnan koordinaattoreista. Kehyssä ollaan tärkeiden asioiden äärellä, ja Kehyn toiminnasta oli jäänyt mulle aikaisemmilta vuosilta tosi myönteinen vaikutelma, mikä innosti nyt mutkin lähtemään mukaan. Odotan innolla tulevaa Kehy-kautta ja erityisesti tulevia varainhankinnan projekteja, joissa on mahdollisuus päästää luovuus kukkimaan!

Daniel Placeresmiranda

Tervehdys! Olen Daniel, toisen vuoden maailmanpolitiikan opiskelija valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Toimin tämän vuoden Kehyssä varainhankintakoordinaattorina. Ainejärjestössä vuoden olleena totesin itselleni, että haluan siirtyä kohtia uusia haasteita. Kehy osoittautui sellaiseksi, jolla on kaiken lisäksi myös laajempaa yhteiskunnallista merkitystä. Koen kehitysyhteistyön todella tärkeäksi, ja lisäksi se on jossain määrin sidoksissa omaan alaani. Tältä vuodelta odotan uusien mielenkiintoisten projektien toteuttamista hyvässä tiimissä!

Tapahtumatiimi

Elli Luoma

Moikka! Oon Elli, toisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija. Pääaineena mulla on yhteiskuntapolitiikka. Toimin viime vuoden sosiaalitieteiden ainejärjestön Konstruktion hallituksessa varajäsenenä ja huomasin, että järjestötoiminta on aikas kivaa! Tuli olo, että haluan jatkaa järjestöhommissa, mutta ainejärjestön sijaan valiokunnassa. Kehyn arvot on lähellä omiani ja itse kehitysyhteistyö on todella tärkeää, joten päätin hakea mukaan. Toimin Kehyssä tapahtumatiimissä. Odotan erityisesti kevään Maailma kylässä -festareita innolla!

Susanna Leppäkorpi

Olen Aasian tutkimuksen kolmannen vuoden opiskelija. Opinnoissani olen keskittynyt mm. Kiinan ja Kaakkois-Aasian politiikkaan ja ihmisoikeuksiin. Alueiden siirtomaahistorian takia minua kiinnostaa myös globaali eriarvoisuus ja sen mukana seuranneet kehityskysymykset. Pesteissäni olen päässyt tutustumaan Kehy-valiokunnan toimintaan todella hyvin ja oppinut järjestötoiminnasta, mistä uskon olevan hyötyä myös tulevassa työelämässä. Vapaa-ajallani harrastan kaikkea ulkoiluun liittyvää, kuten polkujuoksua ja kiipeilyä!

Essi Kurki

Moikka! Olen Essi Kurki, historian opiskelija ja yksi valiokunnan tapahtumatiimiläisistä. Olen kiinnostunut erityisesti globaaliin oikeudenmukaisuuteen, kestävään kehitykseen ja rauhaan liittyvistä kehityskysymyksistä. Liityin kehitysyhteistyövaliokuntaan, sillä haluan oppia lisää kehitysyhteistyöstä ja päästä tekemään jotain konkreettista siihen liittyen.

Mira Pohjanrinne

Heippa! Olen Mira Pohjanrinne ja yksi valiokunnan tapahtumatiimiläisistä. Opiskelen yhteiskunnallista muutosta valtiotieteellisessä tiedekunnassa, ja liityin valiokuntaan koska kehitysyhteistyö ja miten sitä HYY:ssä tuetaan, kiinnosti. Itseäni kiinnostaa eniten eriarvoisuuteen liittyvät kysymykset – niin maiden sisällä kuin globaalistikin.

Kevään 2020 Kehy-toimijat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s