Miniblogi 1/5: Desert salt

Teksti ja kuvat: Kimpun entinen päätoimittaja

Viime tammikuun lopulla lähdin puoleksi vuodeksi Namibiaan vaihtoon opiskelemaan Afrikan politiikkaa. Ennen vaihtoon lähtöä kovasti lupailin, että kirjoittaisin kokemuksistani blogia. Mutta paikan päällä kohtasinkin niin haastavia teemoja, että niiden piti antaa hautua.

Nyt vaihtoa on enää viikko jäljellä, ja samalla tuntuu hyvältä purkaa viimeisten kuukausien kokemuksia ja mieleen nousseita ajatuksia. Vieläkään en voi sanoa, että ymmärtäisin kaikkea kohtaamaani täydellisesti, mutta ehkei blogin tarkoituskaan ole tarjota objektiivista totuutta, vaan tarinoita kokemuksista. Päätimme Kimpun päätoimittajien kanssa, että kirjoitan Namibia-ajasta miniblogin, viiden jutun juttusarjan.

Mutta ennen kuin käydään naisten ja lasten oikeuksien, rasismin, korruption ja koulutuksen kaltaisten teemojen kimppuun, otetaan tähän alkulämmittelyksi vähän turrekuvia ja matkafiilistelyä. Namibia on uskomattoman upea maa, ja suosittelen kovasti sinne matkustamista! Erityisesti luonnon ja lihan ystäville Namibia tarjoaa niin mahan kuin sielunkin täytettä.

1. Namib Desert

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Namib Desertin sanotaan olevan maailman vanhin aavikko. Siihen kuuluva Sossusvlei on tunnettu punaisesta hiekastaan ja 700 vuotta vanhoista kuolleista puista.

2. Vaellus

IMG_20170519_122909
Vaeltajille löytyy Namibiasta monia hienoja vaellusreittejä niin vuoristossa kuin kanjoneissakin. Kävimme Spitzkoppe-vuoristolla ihailemassa kummallisia kivimuodostelmia ja san-heimon maalaamia kalliomaalauksia.

3. Swakopmund

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sisämaan kuivuutta pääsee pakoon meren rannalle. Swakopmund on kummallinen, mutta viihtyisä saksalainen keskittymä Afrikan mantereella.

4. Safari

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tämä kuva on otettu Addo Elephant National Parkissa Etelä-Afrikassa, mutta Etosha National Park Namibiassa on yksi eteläisen Afrikan vaikuttavimmista ja suosituimmista safarikohteista.

5. Kolmanskop

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kolmanskop on hylätty timanttikaupunki aavikolla. Timanttibuumin loputtua aavikon hiekka on vallannut hylätyt rakennukset.

6. Viktorian putoukset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Namibiasta pääsee bussilla myös kätevästi naapurimaihin Sambiaan ja Zimbabween ihailemaan Viktorian putouksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s